Bloggen om het heminredning

Hör och häpna, det är dags för mig att inhandla möbler som garanterat klassas som klassiker. Det är den danska möbeltillverkaren Fritz Hansen jag kommer att skriva om idag och hans möbelikoner Ägget & Sjuan, som har självklart har gett våra svenska hem en prägel. 
Företaget Fritz Hansen och även kallat Republic of Fritz Hansen har funnits sedan 1872 och startades av ingen annan än Fritz Hansen. Företaget har även samarbetat med flera kända designers som bl.a. Arne Jacobsen & Poul Kjærholm som självklart varit en viktig spelpjäs i deras framgång.

Stolen Sjuan
1955 släpptes ikonen Sjuan, som definitivt gjort ett stort fotavtryck i möbeldesignens historia. Det har även inspirerat dagens möbeltillverkare och dess design finns även kvar i nutidens bord & stolar runt om i världen.
Den är framtagen och designad av Arne Jacobsen, Arne själv påstod att han var inspirerad av stolen är gjort av mannen och hustruns design team "Charles and Ray Eames". Det är utan tvekan den mest kopiera stolen i hela världen och självklart en stol man kan hitta i flera svenska hem.

 

Fåtöljen Ägget 
3 år efter(1958) succén Sjuan släpptes en annan ikon nämligen Ägget. Det är en fåtölj som också är framtagen av ingen mindre än Arne Jacobsen som utan tvekan satte en stor prägel på företaget Fritz Hansen. Denna fåtölj kan du hitta i flera svenska hem men också på terminalen i San Fransisco.

 

 

Ägget fåtölj
Ägget
 
 
Sjuan stol
Sjuan

Currently rated 3.2 by 69 people

  • Currently 3,15942/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comments are closed